thumbnail.png

Introduksjon til buddhisme

Introduksjon til buddhisme og meditasjon med Anne Berteig og Hans Petter Wiken

Vi lever i et samfunn rikt på ytre goder. De fleste har mat, klær, bolig og det som trengs for å leve et godt liv. Men mer velstand fører ikke nødvendigvis til mer lykke. Vitenskapen har gitt oss store teknologiske framskritt og mange hjelpemidler, men den har gitt lite kunnskap om hva som faktisk gjør oss tilfredse og lykkelige, og hva som gjør oss ulykkelige.

På dette kurset vil vi undersøke hva Buddha hadde å si om dette. Vi vil gå igjennom grunnleggende buddhistisk filosofi, som kan sammenfattes i de fire innsikter, ofte kalt «de fire edle sannheter» og den åtteleddede vei. En viktig del av av kurset er å lære å trene sinnet gjennom meditasjon. Oppmerksomhet på pusten brukes for å trene ro og klarhet. Vi lærer også meditasjoner for å utvikle gode kvaliteter som vennlighet, medfølelse, glede og upartiskhet. Det blir også tid til spørsmål og samtaler.

Kursbøker: The Four Immeasurables. Practices to Open the Heart av B. Alan Wallace (kan kjøpes) og utdrag av Daring Steps Towards Fearlessness av Ringu Tulku Rinpoche (deles ut).

Anbefalt lesning: Old Path White Clouds av Thich Nhat Hanh.

Tid og sted: 8 mandagskvelder fra 5.9 til og med 17. oktober kl. 18.45 – 21 på Oslo Buddhistsenter og lørdag 22. oktober kl. 11 – 17 på Karma Tashi Ling. Vi serverer vegetarisk lunsj 22. oktober.

Pris: 2300 kr.

Påmeldingsfrist: 30. august

Aktivitetene finner sted

  • Oslo Buddhistsenter (OBS), Helgesens gate 10, 0535 Oslo. Oslo Buddhistsenter ligger på Grünerløkka, på hjørnet Markveien/Helgesens gate. Nærmeste trikkestopp er Olaf Ryes plass.
  • Karma Tashi Ling buddhistsenter (KTL), Bjørnåsvn. 124, 1272 Oslo. Tempelet ligger på Bjørndal i bydel Søndre Nordstrand. Nærmeste T-bane er Mortensrud, nærmeste bussholdeplass er Sommerro.

Påmelding HER