Skjermbilde 2021-11-17 kl. 08.43.25.png

Klargjøring og innvielse av Chenrezig- og Tarastatuene

Lørdag 6.november ledet Lama Changchub prosessen med fylling og innvielse av Chenrezig- (Avalokiteshvara) og Tarastatuene på KTL

For at en statue av Buddha Shakyamuni eller en annen buddhistisk figur kan fungere som et alterfokus – en representasjon av Buddhas kropp, tale og/eller sinn – må den fylles med mantraer og andre spesielle substanser, og deretter innvies. Dette kalles rabné på tibetansk (pratiṣṭhā på sanskrit). En slik innvielsesprosess er et svært viktig rituale i den buddhistiske tradisjon.

Lørdag 6. november ledet Lama Changchub prosessen med fylling og innvielse av Chenrezig- (Avalokiteshvara) og Tarastatuene i tempelet på KTL. Statuene representerer to bodhisattvaer, en mannlig og en kvinnelig, som er svært sentrale i den tibetanske buddhismen. De fungerer både til inspirasjon, som beskyttelse og i meditasjonsøvelser. Statuene fylles med mantraer og dyrebare substanser som f.eks medisinurter, edle metaller og steiner. Prosessen er tidkrevende og omstendelig, og det er mange detaljer å ta hensyn til. Dette er en ypperlig måte å skape positiv energi/egenskaper (sanskrit: kuśala, tibetansk: gewa) og gode forbindelser.

Prosessen ble avsluttet med et innvielsesrituale hvor Chenrezig og Tara inviteres til å faktisk ta plass i statuene. Se video fra innvielsen her.