118653672_2694644774188650_5086348094367115800_n.jpg

Introduksjon til Chød.

Introduksjon til Chød med Lama Changchub lørdag 5.mars -søndag 6.mars på KTL

På dette introduksjonskurset vil Lama Changchub undervise i selve chöd-ritualet, dets symbolikk og dypere mening.

Chød, å “kutte” eller “skjære igjennom,” er en velkjent praksis innen de fleste tradisjoner i tibetanske buddhisme.  Tradisjonelt tilskrives den Machig Labdrön, en kvinnelig buddhistisk yogini og lærer, som levde i det 11. århundret. 

Chød kombinerer visdommen i Prajnaparamita sutraene med tantriske visualiserings¬metoder. Det er en svært effektiv metode for å kutte igjennom roten i vårt dualistiske sinn – egotilknytning og selviskhet – og ledsagende konfliktfylte følelser. Og for å kutte gjennom roten til vår selviskhet og selv-tilknytning, må vi realisere  selvets  tomhet.  

Chød-praksisens  formål er å frigjøre oss fra all frykt, alle forventninger og håp, og kutte båndene som binder oss til våre selviske måter å være på og derved gi rom for å realisere sinnets iboende sanne natur – opprinnelige klarhet, medfølelse og lykke. Chød-praksisen er kjent for sine vakre melodier og mantraresitasjoner, men bruken av bjeller, trommer og bentrompeter gjør at den ofte oppleves som dramatisk og litt voldsom. Tradisjonelt har chød-praksisen også vært brukt som del av buddhistiske helende ritualer. 

Undervisningen er på engelsk

Tid: Lørdag og søndag kl. 11–18

Sted: Karma Tashi Ling buddhistsenter

Ta med egen matpakke

Påmelding finner du her