318760163_3346569172329537_3040590917241537348_n (2).jpg

Introduksjon til buddhisme

Introduksjon til buddhisme og meditasjon med Anne Berteig og Fredrik Liland

I løpet av ni mandagskvelder og en lørdag vil Fredrik Liland og Anne Berteig gi en introduksjon til buddhisme og meditasjon.

Vi lever i et samfunn som er rikt på ytre goder. De fleste har mat, klær, bolig og det som trengs for å leve et godt liv. Men mer velstand fører ikke nødvendigvis til mer lykke. Vitenskapen har gitt oss store teknologiske framskritt og mange hjelpemidler, men den har gitt lite kunnskap om hva som faktisk gjør oss tilfredse og lykkelige, og hva som gjør oss ulykkelige. På dette kurset vil vi undersøke hva Buddhas lære sier om dette.

Vi vil gå igjennom grunnleggende buddhistisk filosofi, som kan sammenfattes i fire innsikter, ofte kalt «de fire edle sannheter». En viktig del av kurset er å lære å trene sinnet gjennom meditasjon. Oppmerksomhet på pusten brukes for å trene ro og klarhet. Vi lærer også meditasjoner for å utvikle gode kvaliteter som vennlighet, medfølelse, glede og upartiskhet. Det blir god tid til spørsmål og samtaler.

Kursbøker: The Four Immeasurables. Practices to Open the Heart av B. Alan Wallace (kan kjøpes) og utdrag av Daring Steps Towards Fearlessness av Ringu Tulku Rinpoche (deles ut).

Anbefalt lesning: Old Path White Clouds av Thich Nhat Hanh.

Tid og sted: 9 mandagskvelder fra 23.1 til og med kl. 18.45 – 21 på Oslo Buddhistsenter og lørdag 26. mars kl. 11 – 17 på Karma Tashi Ling. Vi serverer vegetarisk lunsj 26. mars.

Påmeldingsfrist: 16. januar

Aktivitetene finner sted

  • Oslo Buddhistsenter (OBS), Helgesens gate 10, 0535 Oslo. Oslo Buddhistsenter ligger på Grünerløkka, på hjørnet Markveien/Helgesens gate. Nærmeste trikkestopp er Olaf Ryes plass.
  • Karma Tashi Ling buddhistsenter (KTL), Bjørnåsvn. 124, 1272 Oslo. Tempelet ligger på Bjørndal i bydel Søndre Nordstrand. Nærmeste T-bane er Mortensrud, nærmeste bussholdeplass er Sommerro.

Påmelding HER