Helgeretreat med Lama Changchub på Karma Tashi Ling buddhistsenter, 6.–7. april

Ngöndro – de forberedende øvelsene - regnes som inngangsporten til å bruke metodene i vajrayana-buddhisme, inkludert mahamudra. De ulike linjene av tibetansk buddhisme har alle en variant av ngöndro. Å gjøre ngöndro bidrar til å fjerne hindringer og skape positiv «fortjeneste», slik at en har nytte av de mest avanserte øvelsene i vajrayana. Men de er også selvstendige øvelser som kan praktiseres hele livet og gradvis leder oss på veien til oppvåkning. 

De fire allmenne øvelsene er refleksjoner over 1) verdien i å være født som menneske, 2) forgjengelighet og død, 3) karma –sammenhenger mellom årsak og virkning, og 4) den samsariske (uopplyste) tilværelsens iboende utilfredshet. Disse refleksjonene vil bidra til endring i våre prioriteringer og motivasjon til å bli fri. 

De fire spesielle øvelsene er 1) tilflukt og bodhichitta, 2) meditasjon på Vajrasattva, 3) mandala-ofring og 4) guruyoga. Dette er egne praksistekster med fysiske øvelser, mantraer og visualiseringer. 

Lama Changchub vil gå igjennom alle øvelsene. Kurset passer både for de vil begynne med ngöndro, og de som holder på med ngöndro og ønsker påfyll, inspirasjon og oppfriskning. Ler mer og meld deg på HER.

Hele våren blir det praksishelger i Ngöndro på Karma Shedrup Ling retreatsenter. Se beskrivelse av praksishelgene i programmet vårt. 

387757296_660792502813325_1795411996782706003_n.jpg