Romjulsretreat med Lama Changchub, 27. - 30. des. 2022

AUTO0447.width-1000.jpg

KTL

DISTINGUISHING CONSCIOUSNESS FROM WISDOM

«Å skille mellom bevissthet og visdom» (Tib.: namshe yeshe jepa) er en sentral tekst av Den tredje Karmapa Rangjung Dorje. Teksten beskriver de åtte typer bevissthet og måten de fungerer på, og de fem typer visdom, knyttet til de fem buddhafamiliene. Den forklarer også hvordan vårt sinns naturlige tilstand er den opprinnelige visdom. Når man har praktisert lenge og fått en del resultater, er det lett å tro at man har nådd en tilstand av opprinnelig visdom, mens man fremdeles sitter fast i sin egen begrensede bevissthet. Å forstå dette skillet er svært viktig hvis man skal kunne øve i metoder som mahamudra og dzogchen. 

27.–30. desember vil Lama Changchub gå gjennom Den tredje Karmapas tekst med kommentarer av Jamgön Kongtrul Lodrö Thaye. 

Anbefalt lesning: Transcending Ego: Distinguishing Consciousness from Wisdom. Oversettelse av Den tredje Karmapas tekst med kommentarer av Thrangu Rinpoche

Lama Changchub kom til Norge i 1992 og har vært hovedlama i Karma Tashi Ling buddhistsamfunn siden 1994. Han gjorde 3-års retreat i perioden 1988-91 under sin rotlama Kalu Rinpoche. Lama Changchub underviser på engelsk.

Tid: Tirsdag 27. 12 til fredag 30.12 kl. 11–17

Sted: Karma Tashi Ling buddhistsenter. 

Pris: 2500 kr. Inkluderer lunsj alle dagene. 

Påmeldingsfrist: 23. desember. 

Påmelding: HER