Påmelding er nå åpen til sommershedra på Karma Shedrup Ling.

Bli med på årets sommershedra med Lama Changchub i hyggelige og fredfulle omgivelser på Karma Shedrup Ling.

Datoene for årets retreat er 8.-14.juli og det blir et variert program med undervisning, lesning, diskusjon, yoga og meditasjon.  

«Shedra» er et tibetansk ord som refererer til den filosofiske skolen som finnes i de fleste tibetanske klostre.  Her fordyper nonner og munker seg i buddhistisk filosofi gjennom studier av og debatt rundt de klassiske indiske tekstene. I buddhismen har vi to former for meditasjon: shamata og vipassana. Gjennom shamata finner vi fred og ro, og gjennom vipassana finner vi klarhet og innsikt. Under sommershedraen fokuserer vi på vipassana-delen ved å søke mer forståelse og innsikt i buddhistisk tankegang og filosofi. Det er viktig å lære hvorfor og hvordan vi mediterer før vi starter med en ny praksis.

I den tibetanske buddhismen gjør vi dette gjennom å studere klassiske tekster som f.eks. Nagarjunas “Brev til en venn” og Shantidevas “Innføring i bodhisattvaens vei” (Bodhicharyavatara). Vi vil bruke tiden til undervisning, lesning, diskusjon og meditasjon.  Vi planlegger et variert program.

Påmelding og program her