Hvorfor er det viktig å bygge tempelboliger?

Tempelboligene vil utløse vårt flotte tempels potensial. De vil gjøre det mulig at en stor sanghakjerne kan bo på KTL. Lykkes vi vil det skape et gravitasjonsfelt for hele sanghaen og styrke buddhismen i Norge.

Due to the lack of accomodation it is not possible for a vibrant community of practitioners to be here.

- H.E. Jetsün Khandro Rinpoche

Vår rådgiver - Jetsün Khandro Rinpoche - sier at når tempelboligene er tatt i bruk vil ikke tempelet lengre risikere å bli et museum, men et levende sted hvor dharmaen kan vokse.

De nye tempelboligene vil kunne romme mange flere fastboende samt gjøre det mulig å arrangere kurs- og praksisperioder med overnatting på KTL. Og det vil bli anledning til å bo i kortere perioder og delta i senterets aktiviteter og kanskje bli inspirert til å flytte inn.

Det vil ganske sikkert bli mye mer inspirerende for både sanghamedlemmer og nysgjerrige å bli med på meditasjonstrening og pujaer med mange deltagere enn bare sammen med to eller tre andre som ofte skjer i dag.

Tempelboligene vil derfor ikke bare gagne de som vil bo der, men hele sanghaen.

Jetsün Khandro Rinpoche har understreket at det er viktig for hver enkelts og for hele sangahens utvikling å ha et stort prosjekt å samles om og jobbe med. Det gir ikke fremgang å bare hvile på laurbærene etter at vi bygde tempelet. Da vil tingene bare stagnere - både for sanghaen og for hver enkelt av oss.

Sa-long - jordbrytingsseremonien i 2019

Fra jordbrytingsseremonien ledet av Jetsün Khandro Rinpoche i 2019

.

Det gir mye “merit” (god karma) å støtte et slikt prosjekt.

De som flytter inn får ikke bare hvert sitt værelse eller en liten leilighet, de får også tilgang til fellesområder, tempelbygget og en fire mål tomt, i tillegg til veiledning fra senterets hovedlama.

Å bo på nye KTL vil forenkle livet, fjerne masse distraksjoner, gi økonomisk forutsigbarhet, slippe å vedlikeholde eget hus, og gi deg et fellesskap av andre som også ønsker å trene i Dharma.

Å bo på et dharmasenter vil gjøre din åndelige fremgang 10 ganger raskere enn om du lever et ‘vanlig’ liv som buddhist.

- En av våre dharmalærere

.

Mer informasjon:

Hvorfor bygge tempelboliger?. / Hva skal bygges? / Hva er forutsetningene? / Når skal det bygges?

Hvorfor flytte inn? / Husleie? / Krav til beboerne? / Finansiering? / Støtte til prosjektet